снимка: Diliff, УикипедияЗа последно такава тенденция се е наблюдавала през 1916

...
снимка: Diliff, УикипедияЗа последно такава тенденция се е наблюдавала през 1916
Коментари Харесай

За пръв път от от Първата световна война насам Населението на Австралия върви надолу

снимка: Diliff, Уикипедия

За последно такава наклонност се е следила през 1916 година

През март 2020 година Австралия затвори границите си за съвсем всички идващи чужденци.

Населението на Австралия понижава за първи път от Първата международна война насам, оповестява Bloomberg.

През третото тримесечие на предходната година повече хора са напуснали най-малкия континент, в сравнение с са се заселили на него.

Основната причина за това е затварянето на границите, което беше наложено поради пандемията от COVID-19.

Населението на Австралия понижава с 4 200 души, или 0.02%, до общо 25 693 059 души, демонстрират данните на локалната статистика.

Нетната миграция е негативна - 55 400 души са напуснали страната за интервала от юли до септември 2020 година, а 20 600 са пристигнали от други страни.

" Нетната миграция стабилно понижава през последните тримесечия. За последно такава наклонност се е следила през 1916 година, по време на Първата световна война. Тогава популацията понижава с общо 51 500 индивида, или с към 1% ", споделя Фил БРаунинг, който управлява демографския отдел на Австралийската статистическа работа.

През март 2020 година Австралия затвори границите си за съвсем всички идващи чужденци - като се изключи тези, които имат родственици в страната. За първото полугодие на 2021 година Австралийската централна банка предвижда нарастване на популацията с едвам 0.2% на годишна база, спрямо регистрирания растеж от 1.7% за съответния интервал преди пандемията.

" Едва ли имиграцията ще означи значителен растеж преди средата на 2022 година Това ще зависи най-много от темповете на имунизацията и от момента, в който ще се доближи мечтаното равнище на имунитет и границите бъдат отворени ", предвижда икономистът на Commonwealth Bank of Australia Райън Фелсман.

От началото на пандемията в Австралия са регистрирани малко над 29 000 случая на инфектирани с COVID-19, а жертвите на заболяването са 909.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР